June 15, 2016 ngwigger

‘boordevol’ verschillende activiteiten voor ‘jong en oud’

In het weekend van 1, 2 en 3 juli a.s. wordt ook dit jaar weer het Denekampse ‘Zomerfestival’ georganiseerd op de grote weide achter Zalencentrum ’t Wubbenhof. Het gaat de 3e editie worden van dit dorpsfeest onder de naam ‘Zomerfestival’, maar zoals bekend werd het al heel wat jaren daarvoor gehouden onder een andere ‘titel’. Het programma dit jaar overziend is de conclusie: wat weer een groot aantal activiteiten en wat een prachtige verscheidenheid binnen de twee grootste onderdelen, namelijk sport/spel/recreatie en amusement. Bewonderenswaardig het enthousiasme ook nu weer binnen de organisatieclub de Stichting Dorpsfeest Denekamp. Een club van zo’n 16 (!) leden, allemaal jongeren: ‘de jeugd van tegenwoordig volop aan de bak’! Op dit moment wordt gewerkt aan de opbouw van de voor alle activiteiten noodzakelijke opstellingen en inrichtingen, zoals de grote tent en de kleinere, de podia in de tenten, maar ook in de open lucht, een groot buitenterrras, de velden voor de sporten als beachvolleybal en ditmaal voor het eerst het beachtennis!
*Beachvolleybal, maar ook ’Beachtennis’ (?) en Paintball
Inderdaad: beachtennis! De woordvoerders van de organisatie, Luuk Oude Vrielink en Tim Grimberg, lachen begrijpend bij het noemen van dit sportonderdeel. Op zand stuit toch geen tennisbal op? Ze geven en korte uitleg, maar daarover in een latere editie meer. Na het succes van vorig jaar is voorts de ‘Paintballwedstrijd’ weer op het programma gezet. Het vlag veroveren zonder door een verfbal geraakt te worden. Een kleurrijk ‘gedoe’. Devoko tekent voor de organisatie van het Beachvolleybaltoernooi. Natuurlijk is er eveneens veel aandacht voor het vermaak van de jongste jeugd, want het Zomerfestival moet een feestweekend worden voor jong en oud en voor het hele gezin! De zondagmiddag is er voor de kids zelfs een compleet ‘Kinderdorp’. Voor het hele gezin zijn er dan de ‘Peerkestocht’ en de Family Food Fietsroute.
*Een Bedrijven-BBQ en veel top-amusement met o.m. 3FM-dj Paul Rabberink en de Top 2000 Live band
Op het gebied van het amusement zijn weer een aantal regelrechte ‘toppers’ gecontracteerd. Daaronder 3 FM-dj Paul Rabberink, Special-D, 4-Ever en de Top 2000 Live Band en dj Hendrik Barendsen. Maar ook ‘van eigen bodem’ is er volop amusement met o.m. dj Stef , Go’s 90 en de Piratenbattle of wel het Twentse Vinyl Festijn, dit jaar met een weer wat ander accent. Het Zomerfestival start vrijdagmiddag 1 juli weer met de Bedrijven-BBQ, terwijl de het Zomerfestival sponsorende ondernemers reeds donderdag 16 juni a.s. zich tegoed kunnen doen aan vis, want dan wordt namelijk bij Brasserie Wonderryck de jaarlijkse Haringparty gehouden. Volop activiteiten dus. Daarover in volgende DV-edities meer!
PBJ