June 20, 2016 ngwigger

Haring Gerardus Majella in Denekamp

DENEKAMP – Het vaatje haring dat donderdag tijdens de Denekamper Haringparty werd geveild, is geschonken aan de bewoners van woonzorgcentrum Gerardus Majella in Denekamp.
Het vaatje haring werd ‘gewonnen’ door Harry Kuipers van Kuipers Logistics. Hij schonk het vaatje aan de bewoners van woonzorgcentrum GerardusMajella.

Scouts
De opbrengst van de haringparty, 6500 euro is bestemd voor Scouting Denekamp. De Hollandse nieuwe was meer dan welkom: de bewoners genoten er zichtbaar van. Niet alleen van de haring overigens: de bewoners vonden het erg leuk dat zo’n grote delegatie scouts hun zorgcentrum bezocht. “Past helemaal in bij de visie van zorggroep Sint Maarten: deel je leven.

Altijd leuk als mensen van buiten onze bewoners een bezoekje brengen. En helemaal met een vaatje haring,” reageerde welzijnsmedewerker Carmen Rolink. De haringveiling was georganiseerd door het Zomerfestival Denekamp. “Een leuk gebaar,” aldus voorzitter van het Zomerfestival Denekamp Bob Leferink. “Het zomerfestival is namelijk een dorpsfeest voor iedereen, jong en oud.

Bingo
Op deze manier kunnen we de oudere inwoners van Denekamp twee keer iets leuks aanbieden: nu met het vaatje haring en over twee weken met de bingo die we houden in Gerardus Majella.” Het vaatje werd symbolisch overhandigd aan bewoners Geesje Hoffman – Van Brummelen en Frans Heerink.

Feestterrein
​De scouts van Scouting Denekamp waren in grote getale aanwezig en deelden de haring uit aan de bewoners van Gerardus Majella. Het Zomerfestival Denekamp wordt gehouden in het eerste weekend van juli, op vrijdag 1, zaterdag 2 en zondag 3 juli op het feestterrein achter Wubbenhof.